۱۸ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۹

خبر خوب محمد خزاعی به مردم| جزئیاتی از برنامه های سازمان سینمایی

خبر خوب محمد خزاعی به مردم| جزئیاتی از برنامه های سازمان سینمایی
رئیس سازمان سینمایی با حضور در مجلس شورای اسلامی گفت: ما مخالف فیلم در حوزه‌های سیاسی یا ژانرهای دیگر نیستیم اما دیگر در میان آثار تولیدی، فیلم مبتذل نخواهیم داشت.
کد خبر: ۷۳۴۸

به گزارش خیمه مگ، به نقل از سازمان سینمایی، محمد خزاعی با بیان اینکه حوزه سینما پرچالش ترین حوزه مدیریتی در عرصه فرهنگ و هنر است عنوان کرد: بدون شک، رسانه سینما بسیار تاثیرگذار، نافذ، رخنه‌گر و جهت بخش است و به دلیل گستره اثرگذاری و کارکردهای اجتماعی و فرهنگی از اهمیت بالای برخوردار است. برغم شناخت و تجربه های ملموس قبلی طی یک ماهه اخیر با همکارانم در قالب کارگروه های تخصصی و شوراهای راهبری بر روی مشکلات و چالش های سینما به صورت متمرکز، مطالعه، آسیب شناسی و ظرفیت شناسی کردیم، کوشیدیم پی ببریم چرا با توجه به تغییر مدیران در دوره های مختلف در این حوزه چندان شاهد تحول و جهش نیستیم.

رئیس سازمان سینمایی با اشاره به لزوم بازنگری و تغییر در آئین نامه‌های ساخت و تولید، ارزشیابی، تحلیل حوزه های عملکردی و ساختارها و انطباق با الزامات و مقتضیات فرهنگی کشور افزود: چهار دهه بر مدار پیشین حرکت کردیم. هنوز، آئین نامه‌های ساخت و نمایش ما بر اساس مصوبات سه دهه قبل است و قطعاً در این زمینه نیاز به تغییر داریم.

وی با اشاره به منابع و اعتبارات محدود سینما تصریح کرد: به میزان تاثیرگذاری این رسانه و انتظار جامعه و مسئولان متاسفانه، منابع سینمای کشور بسیار ناچیز است. گردش مالی سینما نسبت به بسیاری از مشاغل و اصناف اساسا، به چشم نمی‌آید و بخش عمده همین منابع هم، صرف هزینه‌های جاری و امور اداری می‌شود و پشتیبانی از تولید سینما به منابع و ظرفیت های بزرگ تری نیاز دارد. در جهان امروز و در متن کشمکش رقابت و مواجهه با غرب بیش از همیشه به تکیه بر کلان ارزش‌های انسانی، اخلاقی، انقلابی و اسلامی بر بستر سینما نیازمندیم.

خزاعی با اشاره به اینکه سینمای ایران از استعدادها و نیروهای انسانی خوبی برخوردار است، بیان کرد: با همین امکانات کم و بودجه اندک هم، خوشبختانه، سینمای ایران سربلند است و فیلمسازان آثار خوبی را تولید کردند و نقش مهمی در معرفی فرهنگ ایران به دنیا داشته اند و افتخارات زیادی کسب کردند. این بدان معنا نیست که به نقطه ایده ال و مطلوب رسیده ایم. بخشی از تولیدات سینمایی، قابل دفاع نیستند و در شان یک خانواده ایرانی و مسلمان نیست. قطعا، از این پس، به آثار ضعیف و سخیف پروانه ساخت و نمایش نمی‌دهیم زیرا سینمای ایران سینمای فرهنگی، اندیشه محور و سینمای خانواده مدار است.

خزاعی تاکید کرد: مسیر پیش روی سینما بسیار امیدوار کننده است و با توجه به برنامه‌ریزی‌ها، تعاملات و افق های پیش‌بینی شده در چهار سال آینده در حوزه تولید، حمایت از سینماگران و توسعه زیر ساخت‌های سینما اتفاق‌های خوبی خواهد افتاد. ما مخالف فیلم در حوزه‌های سیاسی یا ژانرهای دیگر نیستیم اما دیگر در میان آثار تولیدی، فیلم مبتذل نخواهیم داشت. اگر چه سازمان سینمایی الان با انبوهی از تولیدات دپو شده مواجه است که باید مشکلات و اشکالات آنها مدیریت شود اما در دولت جدید هیچ مجوزی برای ساخت فیلم‌های سخیف و مبتذل صادر نمی‌کنیم.

وی با بیان اینکه در زمینه صدور مجوز ساخت و اکران با هنرمندان شفاف خواهیم بود، ادامه داد: اگر طرحی دارای ایراد است در صورت اصلاح کامل، مجوز ساخت خواهد گرفت و با این روش دیگر کارگردان و سازندگان فیلم بعد از ساخت اثر گرفتار موانع و آسیب نمی شود. احیاء سینمای خانواده محور را از جمله ماموریت‌های مهم سازمان سینمایی در دوره جدید می دانم، می‌توان چشم انداز سینمای ایران در سال ۱۴۰۱ را تحقق سینمای خانواده محور، قصه‌گو و اخلاق‌مدار دانست.

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به آسیب‌های کرونا تاکید کرد: کرونا به سینما و نمایش فیلم‌ها مانند دیگر فعالیت‌های فرهنگی و اقتصادی ضربه زده است، متاسفانه تعداد زیادی از سینماگران در این ایام دچار آسیب شدند که اگر به آنها توجه نکنیم با مشکلات زیادی روبرو خواهند بود. واقعیت این است که تنها چند سلبریتی محدود و انگشت شمار از شاید وضعیت مالی خوبی داشته باشند و بیش از نودوپنج درصد فعالان صنوف مختلف هنری و سینماگران فاقد فعالیت مستمر شغلی در طول سال هستند و با مصائب بیکاری، فقر، فقدان ثبات اقتصادی و رفاه نسبی دست و پنجه نرم می‌کنند. قوانین مالیاتی نباید به شکلی باشد که معیشت اکثریت قریب به اتفاق سینماگران که درآمد خوبی ندارند را تضعیف کند زیرا آسیب بیشتری به این گروه وارد خواهد شد. پیشنهاد می دهم کمک کنید تا قانون اخذ مالیات از هنرمندان بازنگری و اصلاح شود.

رئیس سازمان سینمایی با تاکید بر تمرکززدایی از تهران و لزوم توجه به شهرستان‌ها و تحقق عدالت فرهنگی گفت: یکی از مراکز مهم سینمایی فعال در شهرستان‌ها در حال حاضر دفاتر انجمن سینمای جوانان است. متاسفانه این دفاتر امکانات خوبی ندارند و نیاز است برای حمایت از استعدادها و ظرفیت‌های شهرستان ها و استان‌ها تقویت شوند و برای تقویت آنها باید منابع و بودجه مکفی درنظر گرفته شود.

وی تصریح کرد: اکنون سرانه بودجه‌ای برای تولید فیلم در هر شهرستان حدود نفری ۱۰ هزار تومان است که با این بودجه امکان ساخت فیلم وجود ندارد درحالیکه از ما انتظار می‌رود تا حداقل در سال در استان‌ها ۲۰ فیلم با موضوعات مختلف ساخته شود و این امر نیاز به بودجه مشخصی دارد. حمایت و همراهی با خانواده فرهنگ، هنر و رسانه کشور و کمک به توسعه و تعالی فرهنگ به عنوان یکی از مهمترین منویات مقام معظم رهبری ضرورتی ملموس و اجتناب‌ناپذیر است که با بازنگری و شناسایی حفره‌ها و ایرادات این میسر هموار خواهد شد.

رئیس سازمان سینمایی در انتها تاکید کرد: مجلس شورای اسلامی و کمیسیون فرهنگی می تواند در تامین منابع گسترده تر و شناسایی مسیرها و مجاری قانونی برای تحقق عدالت فرهنگی و سینمایی در مناطق و استان های مختلف کشور به یاری سینما بیایید تا با رونق اقتصاد سینما شاهد پویش های فکری و رویش استعدادها و رشد و اعتلای بهتر محصولات سینما باشیم.

خواندنی ها
مطالب بیشتر
استاد مطهرى و روش های پژوهش در معارف دینى

استاد مطهرى و روش های پژوهش در معارف دینى

ويرايش جديد كتاب

ويرايش جديد كتاب "نصرالله" منتشر مي شود

کمبود آخوند داریم!

روایتی موفق از یک حساب ذخیرهٔ ارزی معنوی و تاریخی

کمبود آخوند داریم!

حجت‌الاسلام سیدعباس موسوی‌مطلق
محقق و کارشنان دین و از شاگردان آیت‌الله شوشتری

نگاهی به شخصیت عرفانی و سلوک سیاسی آیت‌الله شیخ‌عبدالقائم شوشتری عارفی مدافع امام و آقا

حجت‌الاسلام سیدعباس موسوی‌مطلق محقق و کارشنان دین و از شاگردان آیت‌الله شوشتری

دفاعی به‌دور از تهاجم و تنش

المراجعات و مدل مناظره دربارهٔ امامت در گفت‌وگو با حجت‌الاسلام سیدمحمدرضا شرف‌الدین

دفاعی به‌دور از تهاجم و تنش